De aftrap: vanuit het 'Wilde Stad Café'

De natuur is mooi, maar je moet er wel wat te drinken bij hebben, zei dichter Willem Kloos ooit. Het tijdelijke ‘Wilde Stad café’ in het Burgerweeshuis was dus een prachtige plek om de aftrap te doen van de Groene Karavaan. En te luisteren naar verhalen over de mooie natuur rond Deventer en hoe gezond die natuur voor mensen is.

Een deel van het Burgerweeshuis was op zaterdag 29 oktober omgedoopt tot Wilde Stad café. Het was een gezellige ontmoetingsplek van mensen die actief inzetten voor de natuur en het landschap rond Deventer, Wijhe, Olst, Heino en Raalte.

Gezonder met natuur
Judith Snepvanger -directeur van stichting IJssellandschap- en Dirk Dijkslag van GGZ-instelling Dimence Groep schetsten hoe de geestelijke gezondheidszorg gezorgd heeft voor prachtige natuur rond de stad Deventer.

Niet gek, vertelde Karin Dijkstra, lector Gezondheidsbevordering in de Leefomgeving bij hogeschool Saxion. Want we voelen ons gezonder als we bomen zien in plaats van stenen muren. Ze liet zien hoe je ook nu een groene en gezonde stedelijke leefomgeving kunt bevorderen.

De IJssel stroomt
Muzikant Ernst van der Sloot en verhalenverteller Wim Eikelboom omlijstten de avond met verhalen over de IJssel bij Deventer. Steeds klonk het refrein: ‘En de IJssel stroomt, de IJssel stroomt, ontroert, verbindt en stroomt.’

Zin om mee te doen?

Wil je ook actief worden in het landschap en voor de natuur in je buurt?
Bekijk de vele mogelijkheden bij: