“Het is een mooie co-creatie, dankzij de Groene Karavaan”

Krachtige kruisbestuiving in Raalte

De Compost Brigade en het Natuurlijk Huus in Raalte slaan de handen ineen om een bijzondere moestuin aan te leggen. Het gaat om een permacultuur-tuin: hier worden zonder spitten in de grond biologisch groenten geteeld.

De samenwerking van de Compostbrigade en het Natuurlijk huis  is een mooie co-creatie mede dankzij de Groene Karavaan, vertelt Agnes Heethaar van het Natuurlijk Huus.
De Compost Brigade is een burgerinitiatief dat inwoners van Raalte aanmoedigt hun groene afval te composteren in plaats van in de groene container te kieperen. “Wij laten zien hoe je geld kunt besparen door zelf compost te maken. Minder afval naar de ROVA brengen scheelt kosten”, zegt Jeroen Biesterbosch van de Compost Brigade.

Steeds diverser
Zowel het Natuurlijk Huus als de Compost Brigade presenteerden zichzelf op de slotmanifestatie van de Groene Karavaan in Olst. Agnes Heethaar gaf ook een workshop over duurzaam wonen en leven. “Ik heb veel mensen ontmoet. Over het algemeen zijn het mensen die in de duurzame voorhoede lopen. Maar die groep wordt steeds diverser en zwermt uit. Zo ontstaan er in de samenleving van Overijssel kruisbestuivingen.”

Nieuwsgierig naar het compost-initiatief?

Kijk eens op de website van de compostbrigade. Je bent ook van harte welkom bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte om de nieuwe moestuin te bekijken.