“Beplanting die van nature voorkomt in Salland maakt een vakantiepark aantrekkelijker.”

Weg met de campingconiferen

Jarenlang waren ze in trek als erfafscheiding: coniferen. Maar steeds meer recreatieondernemers ruilen hun coniferen in voor inheemse struiken. Die zijn waardevoller voor veel soorten dieren in Overijssel.

Op de inspiratiebijeenkomst wisselden dertig eigenaren van vakantieparken en campings in Salland van gedachten over het vergroenen van hun terreinen. Dat deden ze onder leiding van Wout Nieuwenhuis van Landschap Overijssel en Gastvrij Overijssel.  ‘Laurier, buxus en coniferen passen minder goed in een natuurlijke omgeving die we vakantiegangers graag bieden. Beplanting die van nature voorkomt in het gebied, maakt een camping aantrekkelijker’, zei Nieuwenhuis.

Aantrekkelijker maken
Gastvrij Overijssel en Natuur voor Elkaar helpen recreatieondernemers met regelingen om het groen op hun terreinen aantrekkelijker te maken, voor mensen én dieren. ‘Denk aan andere struiken, maar ook aan heggen in plaats van schuttingen. En aan parkeerplaatsen die niet helemaal van asfalt zijn, maar halfverhard, waar nog groen kan groeien. Dat geeft een heel ander beeld.’

Zin om te kamperen in de natuur?

Misschien is natuurkamperen in Boxbergen iets voor jou!